Skopje, 28. kolovoza 2019.

Načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov u službenom posjetu Republici Sjevernoj Makedoniji

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom u razdoblju od 28. do 30. kolovoza 2019. nalazi se u službenom posjetu Republici Sjevernoj Makedoniji.

U izaslanstvu se nalaze i načelnik Obavještajne uprave Glavnog stožera OSRH, brigadni general Željko Živanović i načelnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OSRH, brigadni general Denis Tretinjak.

Hrvatsko izaslanstvo uz predstavnike Armije Republike Sjeverne Makedonije dočekala je i hrvatska vojna izaslanica u Skopju, brigadirka Marijana Pleša Čadonić.

General Šundov sastao se s načelnikom Armije Republike Sjeverne Makedonije general-pukovnikom Vaskom Đurčinovskim, gdje je domaćin izrazio dobrodošlicu i naglasio dosadašnju vrlo dobru suradnju između oružanih snaga dviju zemalja.

Isto tako, general Šundov sastao se i s ministricom obrane Sjeverne Makedonije Radmilom Šekerinskom kao i s predsjednikom Stevom Pendarovskim. Na sastancima im se pridružila hrvatska ambasadorica u Republici Sjevernoj Makedoniji, Danijela Barišić.

(izvor: https://www.morh.hr/general-sundov-u-posjetu-republici-sjevernoj-makedoniji/)

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana