Skopje, 27. kolovoza 2019.

Mvp Dimitrov zahvalio veleposlanici Barišić

Ministar vanjskih poslova Nikola Dimitrov primio je danas u oproštajni posjet hrvatsku veleposlanicu Barišić te joj zahvalio na dosadašnjem radu. “Zahvalni smo na prijateljstvu, entuzijazmu, posvećenosti i iskrenosti u odnosu na našu zemlju” istaknuo je ministar Dimitrov te poželio veleposlanici Barišić uspjeh u predstojećim profesionalnim izazovima. Također, ministar Dimitrov je zahvalio veleposlanici na snažnoj i bezuvjetnoj podršci koju je Republika Hrvatska pružala Sjevernoj Makedoniji na njenom putu prema europskim i euroatlantskim procesima, te je zahvalio što je Republika Hrvatska bila među prvim državama koje su ratificirale Protokol za pristupanje NATO-u.

Ministar Dimitrov je veleposlanici Barišić uručio i zahvalnicu za njen doprinos i posvećenost u jačanju makedonsko-hrvatskog prijateljstva.

Veleposlanica Barišić susrela se odvojeno i sa zamjenikom mvp Andrejem Žernovskim s kojim je razgovarala o suradnji između dvaju ministarstava te o suradnji unutar multilateralnih foruma.

 

(izvor: http://mfa.gov.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=3184:proshtalna-sredba-na-mnr-nikola-dimitrov-so-ambasadorkata-na-republika-hrvatska-daniela-barishikj&catid=52:soopstenija-do-javnosta&Itemid=684&lang=mk)

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana