Bitola, 14. rujna 2018.

Članstvo u NATO-u nosi brojne pogodnosti

Danas je u Bitoli održana tribina u organizaciji USAID-a pod nazivom „NATO integrativni proces – što donosi građanima Makedonije“ na kojoj su sudjelovali nacionalni koordinator za NATO Stevo Pendarovski, predsjednik Euroatlantskog savjeta Makedonije Ismet Ramadani, dekan Pravnog fakulteta Kičevo Goran Ilić, studentica Pravnog fakulteta Nastasija Stojanović te hrvatska veleposlanica Danijela Barišić.

Hrvatskoj je članstvo u NATO i EU donijelo brojne koristi od gospodarskih do političkih, sigurnosnih i društvenih, kazala je hrvatska veleposlanica te dodala kako je za sigurnost i stabilnost regije, ali i gospodarskog prosperiteta važno punopravno članstvo Makedonije u Savez, a građani na referendumu mogu iskoristiti svoje građansko pravo i donijeti odluku. Ovakve su tribine vrlo važne kako bi građani imali informacije o tome što ih očekuje u procesu integracija ali i samim ulaskom u članstvo, istaknula je veleposlanica.

Predsjednik Euroatlantskog savjeta Makedonije Ismet Ramadani govorio je o perspektivama koje Makedoniji otvara članstvo u NATO-u istaknuvši kako „većina građana Makedonije zna zašto je važno članstvo u EU i NATO“.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana