Skopje, 16. lipnja 2017.

Veleposlanica Barišić susrela se s premijerom Zaevom

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev susreo se s hrvatskom veleposlanicom Danijelom Barišić, a na susretu je obostrano pozdravljena dobra suradnja između Makedonije i Hrvatske te je izraženo uvjerenje kako će se ta suradnja u budućnosti i pojačati. Također je izraženo uvjerenje kako su promjenama u Makedoniji otvorene euroatlantske perspektive države.

„Vlada radi motivirano i u punom kapacitetu kako bi stabilizirala državne financije, dok istovremeno intenzivno radimo na reformskoj agendi koja će jamčiti demokratske i neovisne institucije te vladavinu prava, što će, kao dio europskih vrijednosti koristiti građanima Makedonije ali i integracijskom procesu zemlje. Vladin cilj je realizacija strateških ciljeva Republike Makedonije – članstvo u EU i NATO“, rekao je premijer Zaev.

Hrvatska veleposlanica kazala je kako Bruxelles pozitivno gleda na posvećenost nove makedonske vlade reformama.

Predsjednik Vlade Zaev kazao je kako je Vlada usmjerena prema jačanju dobrosusjedskih odnosa u regiji, kao i jačanju odnosa sa zemljama članicama EU, ali i šire, s ciljem suradnje u svim oblastima koje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života makedonskih grđana.

S tim u vezi, veleposlanica Barišić istaknula je mogućnosti intenziviranja gospodarske suradnje između Makedonije i Hrvatske, posebno imajući u vidu izraženi interes hrvatskih tvrtki. Također, hrvatska veleposlanica potvrdila je da je Hrvatska spremna pomoći Makedoniji u realizaciji njenih euroatlantskih ciljeva.

 (izvor: http://vlada.mk/node/12906)

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana