Skopje, 19. veljače 2018.

Veleposlanica Barišić susrela se s predsjednikom VMRO-DPMNE Mickoskim

Veleposlanica Danijela Barišić susrela se danas s novim predsjednikom VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskim s kojim je razgovarala o aktualnoj situaciji u regiji, te o stanju u Makedoniji kao i strateškim interesima države, pri čemu Hrvatska može pomoći na makedonskom putu prema euroatlantskim integracijama.

Predsjednik Mickoski je upoznao veleposlanicu Barišić s aktualnim političkim stanjem u zemlji, a vezano uz suradnju dviju država, razgovaralo se o nedavnoj posjeti predsjednika VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog Hrvatskoj te susretu s predsjednikom Vlade i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem. Predsjednik Mickoski istaknuo je kako je Hrvatska dugogodišnji prijatelj Makedonije dodajući kako je važno međusobno prijateljstvo iskoristiti za dodatnu gospodarsku i političku suradnju koja će pridonijeti jačanju regionalne suradnje.

Tijekom susreta bilo je naglašeno kako je od veliko značenja podrška Hrvatske, kao članice EU i NATO saveza, na putu Makedonije prema euroatlantskim integracijama. Također je važno da se makedonske vlasti posvete prioritetnim reformama, istaknuo je Mickoski, s obzirom da za sada nema napretka te je važno jačanje političkog dijaloga kroz uključivanje oporbe u kreiranju odgovora na ključna pitanja u Makedoniji.

(https://vmro-dpmne.org.mk/pres-centar/soopshtenija/hristijan-mickoski-zaedno-so-chlenot-na-izvrshniot-komitet-zlatko-perinski)