Skopje, 13. lipnja 2018.

Veleposlanica Barišić sastala se s ministricom Apostolskom

foto: www.vlada.mk

Veleposlanica Danijela Barišić sastala s ministricom bez portfelja zaduženom za strane investicije Zoricom Apostolskom s kojom je razgovarala o bilateralnim gospodarskim odnosima te mogućnostima koje Makedonija nudi stranim investitorima kao i interesu hrvatskih kompanija za ulaganje.

Ministrica Apostolska informirala je veleposlanicu o podršci koju kompanije mogu očekivati od makedonske Vlade pri čemu je istaknula kako je donošenjem Zakona o financijskoj podršci za investicije te podzakonskim aktima zaokružena pravna regulativa kojom se jamči pravna sigurnost svakom potencijalnom investitoru.

Na sastanku se govorilo i o uspješnim hrvatskim kompanijama koje posluju u Makedoniju, a zajednički je konstatirano da njihovo iskustvo može biti pozitivan signal i drugim hrvatskim tvrtkama da investiraju u Makedoniju.

Govoreći o jačanju gospodarske suradnje između dvije države, razgovaralo se i o konkretnim poslovnim forumima na kojima bi ministrica Apostolska imala mogućnosti predstaviti uvjete za investiranje u Makedoniju.

 (izvor: http://vlada.mk/node/14947)