Skopje, 15. lipnja 2017.

Veleposlanica Barišić s ministrom unutarnjih poslova Spasovskim

Veleposlanica Danijela Barišić sastala se danas s ministrom unutarnjih poslova Oliverom Spasovskim te mu čestitala na izboru na dužnost, zaželjela uspješan rad te istaknula kako je Hrvatska spremna pomoći u reformama koje je najavio ministar. “Hrvatska, kao najmlađa EU članica ima iskustvo i znanje koje je primjenjivo s obzirom na reforme koje će Makedonija provoditi u procesu euroatlantskih integracija”, kazala je veleposlanica. Istaknula je vrlo dobre bilateralne odnose između dviju zemalja, ali i odličnu policijsku suradnju, a potvrda tome je i već 35. kontingent hrvatskih policajaca koji već više od godinu i pol dana, zajedno s pripadnicima policija još nekoliko europskih država, pomažu makedonskim kolegama u čuvanju južne granice i suočavanju s izazovima migrantske krize.

Ministar Spasovski zahvalio je na čestitkama te istaknuo izvrsnu dosadašnju suradnju s Hrvatskom i izrazio uvjerenje kako će ta suradnja u budućnosti biti još bolja i snažnija. Također, uputio je čestitke i novom hrvatskom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.

Govoreći o poslu koji je pred novom makedonskom vladom, ministar Spasovski istaknuo je entuzijazam s kojim se ulazi u proces reformi s ciljem izgradnje funkcionalnog sustava, odnosno policije koja će biti istinski servis građanima, pri čemu će se prioritet dati načelu čestitosti, odgovornosti i zakonitog rada.

 (http://mvr.gov.mk/vest/4340)