Skopje, 05. svibnja 2018.

Sjednica Udruženja profesora geografije Makedonije

Veleposlanica Barišić sudjelovala je na 6. sjednici Udruženja profesora geografije Makedonije „prof.dr. Ljube Milenkovski – Skopje“ na kojem je profesoru Dejanu Nemčiću iz Hrvatske uručena iskaznica počasnog člana Udruženja.

Hrvatska veleposlanica izrazila je zadovoljstvo što je kvaliteta i predanost hrvatskih profesora prepoznata i šire od hrvatskih granica te čestitala prof. Nemčiću na priznanju.

Prof. Dejan Nemčić bio je specijalni gost koji je govorio o „Obrazovanju u 21. stoljeću“ odnossno kako se na satu zemljopisa možemo spojiti sa ljudima sa svih kontinenata. Profesor Nemčić svoja predavanja obogaćuje primjenom tehnologije i digitalnih alata te tako iskustva cijeloga svijeta prenosi u svoje predavanje.

Na sjednici su također govorili i predsjednica Udruženja Julijana Petrovska, prorektor Univerziteta za turizam i management prof. Mijalče Gjorgievski, profesor Sime Arsenovski, savjetnik u Agenciji za razvoj obrazovanja RM Ivica Gievski te predsjednik Udruženja za disleksiju „Einstein“ Damjan Nikolovski.