Skopje, 25. srpnja 2018.

Radni susret veleposlanice s ministrom kulture Ademijem

Izvor fotografije: www.kultura.gov.mk

Veleposlanica Barišić sastala se s ministrom kulture RM Asafom Ademijem s kojim je razgovarala o tradicionalnoj dobroj kulturnoj suradnji između dviju država te o budućim aktivnostima.

Hrvatska i Makedonija potpisale su peti Program suradnje za razdoblje 2016-2019, a postoji i intenzivna i uspješna suradnja između nacionalnih komisija na području zaštite kulturnog nasljedstva kao i suradnja u okviru Regionalne mreže nacionalnih vijeća Međunarodnog vijeća za muzeje – ICOM te Međunarodnog vijeća za spomenike i lokalitete – ICOMOS.

Tijekom sastanka naglašena je i odlična suradnja Ministarstva kulture RM te Veleposlanstva RH u Makedoniji u realizaciji projekata i gostovanja makedonskih i hrvatskih umjetnika na brojnim manifestacijama u obje zemlje.

Ministar Ademi i veleposlanica Barišić razgovarali su o budućim aktivnostima, a ministar Ademi informirao je veleposlanicu o gostovanjima makedonskih umjetnika u Hrvatskoj.

(Izvor: http://www.kultura.gov.mk/index.php/odnosi-so-javnost/novosti/4218-sredba-na-ministerot-za-kultura-ademi-so-hrvatskiot-ambasador-vo-makedonija)