Skopje, 01. lipnja 2017.

Radni sastanak s ministrom vanjskih poslova Dimitrovom

Ministar vanjskih poslova Republike Makedonije Nikola Dimitrov susreo se danas s veleposlanicima Slovenije i Hrvatske Milanom Jazbecom i Danijelom Barišić koji su mu uručili poziv za sudjelovanjem na ministarskom sastanku Brdo Brijuni procesa što će se održati na marginama summita Brdo Brijuni procesa u Brdu kod Kranja 3. lipnja o.g.

Također, veleposlanici su ministru Dimitrovu uručili srdačne čestitke te poželjeli uspjeh u obavljanju dužnosti. Potvrdili su kako će imati njihovu konstruktivnu podršku u ostvarenju euroatlantskih i europskih ciljeva kao i strateških vanjskopolitičkih prioriteta Republike Makedonije.

Tijekom sastanka, sugovornici su izrazili zadovoljstvo bilateralnim odnosima koji su prijateljski i bez otvorenih pitanja, a razmijenili su i mišljenja vezana uz buduće aktivnosti u  cilju jačanja suradnje na bilateralnom, multilateralnom i regionalnom planu.

(Izvor: http://www.mfa.gov.mk/index.php/en/media-centar/za-novinari/press-releases/2279-sredba-na-ministerot-za-nadvoreshni-raboti-na-republika-makedonija-nikola-dimitrov-so-ambasadorite-na-republika-slovenija-i-na-republika-hrvatska-n-e-d-r-milan-jazbec-i-n-e-g-gja-daniela-barishikj)