Skopje, 23. kolovoza 2017.

Posjet KUD-a Mladost iz Odre

Na proputovanju do Ohrida i nastupu na Danima Debarca od 18.-22. kolovoza 2017. članovi KUD-a Mladost posjetili su Veleposlanstvo RH U Skopju.
Kulturno umjetničko društvo MLADOST već 40 godina okuplja mladež koja dijeli entuzijazam prema hrvatskoj tradicijskoj kulturi, prema plesu, pjesmi, nošnji, tamburi... Osnovni cilj Društva je očuvanje tradicije Turopoljskog kraja. Na programu Društva se osim nezaobilaznih Turopoljskih plesova, nalaze koreografije Slavonije, Baranje, Posavine, Hrvatskog Zagorja, Like, Starih splitskih plesova, Podravine te plesovi Bunjevaca. U Društvu se plešu i plesovi sela Lučelnice u Vukomeričkim Goricama. U KUD-u postoji i veliki broj narodnih nošnji, što originala što replika. Tako se u fundusu nalaze narodne nošnje Turopolja, Međimurja, Splita i Lučelnice. Također u društvu postoji veliki instrumentarij.  Za HTV snimili su običaje Badnjaka, koji su bili više puta prikazani na državnoj televiziji. Tijekom godina Društvo je ostvarilo kontakte s društvima diljem Hrvatske, ali i izvan granica.
Od inozemnih nastupa gostovali su u Mainzu (Njemačka), Českim Budějovicama i Pragu (Češka Republika), Sutriu (Italija) a ove godine veoma uspješno i u Makedoniji.
Voditelji folklornih skupina su: g. Boris Harfman, g. Miljenko Papić, gđa. Lucija Halužan, voditelj tamburaša i pjevanja je g. Ivan Gledec.  Predsjednica Društva je gđa Mirna Maravić.