Skopje, 04. listopada 2018.

Polaznici Škole za obranu, sigurnost i NATO integracije u posjetu Veleposlanstvu RH

Važnost NATO integracija, uloga NATO kontakt točke te hrvatska iskustva na putu prema NATO-u bile su glavne teme o kojima su razgovarali polaznici Škole za obranu, sigurnost i NATO integracije s hrvatskom veleposlanicom danas u prostorijama Veleposlanstva RH u Skopju.

Projekt je organizirao Euro-atlantski savjet Makedonije uz potporu Ministarstva obrane RM i Sektora za javnu diplomaciju NATO-a i cilj projekta je da, u trajanju od tri mjeseca, sudionike informira o strukturi, politikama, misijama i vizijama NATO Saveza te na taj način pridonese informiranosti mladih o vrijednostima i ciljevima Saveza.

Ovo predavanje, drugo je u nizu organiziranih predavanja, a sama škola otvorena je konferencijom „NATO integracije – preduvjet za sigurnost i razvoj“ sredinom rujna o.g. u Skopju, na kojoj su sudjelovali predsjednik Sobranja Xhaferi, potpredsjednica Vlade i ministrica obrane Šekerinska, nacionalni koordinator Pendarovski, šef NATO ureda za vezu u Skopju kbr Bartol, veleposlanica Barišitć te prvi ministra obrane u samostalnoj Makedoniji Gocevski.

http://atamacedonia.org.mk/mk/media-centar/vesti/497-vtoro-predavanje-i-oficijalna-poseta-na-hr-ambasada-vo-mk