Skopje, 04. travnja 2019.

Dodijeljene nagrade za žensko poduzetništvo WE MAKE

Večeras je održana svečana dodjela nagrada WE MAKE u okviru projekta „WE MAKE: žensko poduzetništvo za konkurentnost“ što ga financira Europska unija a provodi GTF Inicijativa za održivi rast iz Hrvatske, zajedno s Udrugom poslovnih žena iz Makedonije.

Nagrade su dodijeljene u devet kategorija: start up kompanija; inovativna kompanija; agro business; ICT and STEM; zelena ekonomija; izvoz; najuspješnija kompanija kojoj je vlasnica mlađa od 30 godina; najuspješnija kompanija prošle godine te socijalno poduzetništvo.

Projekt WE MAKE kojeg je financirala EU pute IPA programa uspješno je implementiran tijekom 2018. g. (do travnja o.g.) a potaknuo je brojne mlade djevojke i žene da glasno govore o svojim interesima i ambicijama i da sruše predrasude i stereotipe vezane uz mogućnosti i ekonomsku poziciju.

Projekt je realiziran u 8 regija, a hrvatska udruga GTF Inicijativa za održivi rast provodili su projekt zajedno s makedonskim partnerima. Tijekom 18 mjeseci održano je 37 radionica, 35 događanja u kojima je sudjelovalo oko 1500 žena poduzetnica i 12 eksperata. Udruga poslovnih žena Makedonije u suradnji s GTF sudjelovali su izradi i usvajanju nacionalne Strategije za razvoj ženskog poduzetništva 2019-2023.

(izvor: https://wemake.mk/blog/)